Kadaghanan sa mga Pilipino kay hilig kaayo’g mukaon, mukaon sa mga lamig pagkaon sama sa adobo nga klase-klase naay adobong karne ug naa pod adobong manok, sinigang, pinirito, ug uban pang mga potahi sa pilipino. Pero pag-abot sa ubang pinoy lahi rajud ang pagkaon nga gina baligya sa mga kilid sa karsada mao kini ang ginatawag nga “STREET FOODS”.
Kada hapon kini maoy tapukan sa mga tao ma studyante man o matiguwang, ang uban ilaha pa kining himoong pani-udto ug panihapon. Kini maoy nahimong paborito sa mga pinoy kay barato na, lami pa.
Mao kini ang lima ka klase sa STREET FOODS nga pasok ug sakto sa bulsa para sa meryenda:
- KWEK-KWEK
https://pin.it/4XSH4PX |
Ang kwek-kwek kay usa ka klase sa paboritong meryenda sa mga pinoy kay lami kini ug masustansya. Usa kini ka itlog nga ginabalot sa tinimplahan nga harina nga kulay orange pagkahuman dayon pritohon pina lutaw sa init nga mantika. Paresan kini sa uban ug pipino ug suka para mu samot ka lami, ma palit kini gikan sa 13 pesos o 15 pesos.
2. FISH BALL
https://pin.it/6XYW48i |
Ang fish ball kay usa ka pagkaon nga gina adikan o gika hiligan sa pinoy pag-abot sa meryenda, tungod sa lasa niining pagka lami di gyud masumhan ang tao ug kinaon ug niining klase nga street food.
Sa fish ball, aduna kini duha ka klase nga ginabaligya mao kini ang home-made fish balls ug branded fish balls. Makita kini nga gina baligya sama sa mga kwek-kwek ug uban pang street foods ug gina paresan sa pinoy ug suka nga gi timplahan sa bombay ug ahos, kini mapalit ug piso isa ka fish ball (1 peso per fish ball) ug aduna’y uban upat-singko (5 peso per 4 pcs).
3. SIOMAI
https://pin.it/7zjaYOD |
Kung nangita ka ug sulit nga sud-an nga ma palit ra usab sa daplin karsada SIOMAI ang para nimo. Kini mao’y lami i pares sa puso, ma palit kini tag 10 para sa tulo ka buok nga siomai paresan dayon sa tuyo ug suka kauban sa kalamansi, siguradong mabusog ka sa duha or tulo ka dugangan sa siomai.
4. TEMPURA
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReYkUvyEsyDBZfLVRxf8G9Z0-_U-z_z88M3w&usqp=CAU |
Kung gusto pod kag pang meryenda nga lami i pares sa kwek-kwek mao kini ang TEMPURA, sama sa fish ball usa kini nga gigama sagol sa harina ug medyo taas ang purma niining pagkaona. Gina dugno kini sa mga mamalitay sa suka o sa halang nga sarsa, ma palit ni gikan sa presyo nga tag 5 ang isa padulong tag 12 para sa tulo kabuok nga tempura.
5. BABANACUE
https://www.pinoycookingrecipes.com/uploads/7/6/7/8/7678114/watermark-2019-04-29-19-27-40_orig.jpg |
Sikat ang saging pag-abot sa mga pinoy nga pang meryenda kay tungod sa lasa niining tam-is ug masustansya kini, maong ma Tagalog man o Bisaya dili gyud sumo ang saging. Ang bananacue kay usa ka saging nga gi prito sa init nga mantika ug dayon butangan ug asukar para kini padugang sa katam.is ug hulatan taman mag latik kini ayha kuhaon gikan sa mantika ayha dayon tuhugon sa tukog sa kawayan. Kini ma palit ug tag 10 kada tuhog sa bananacue.
Mao kana ang lima nga street foods nga akong ma rekomendar ug siguradong ma busog ka sa gamay ra nimong kwarta.
Adunay klase-klaseng pagkaon dire sa Pilipinas pero para nako nga tipid sa kwarta pero hilig ug kaon, sa street foods ko mu padulong kay barato na, lami pa ug mag balik-balik ka pa. Kaylangan gihapon nato huna-hunaon ang atong mga panglawas, kita mag pili sa limpyo nga palibot kung asa ang gi plastaran sa atong kan-anan ug sa atong gikaon nga pagkaon. Ug ayaw kalimte, dili tanang lami kay maayo sa atong kinabuhi.
Comments
Post a Comment